Ливарне виробництво - це стрімкий двигун економіки розвитку кожного підприємства в цілому.

Адже маючи замкнуте виробництво від отримання відливки і до готового продукту, кожне підприємство отримує можливість бути конкурентно спроможним на ринку випуску своєї товарної продукції.

Маючи тільки формувальну лінію, ще в далекому 2007 році, керівництво підприємства поставило новий вектор розвитку ливарного цеху, а саме відцентрове лиття.

Буквально за короткий період часу в цеху з'явилися нікому не знайомі на той час відцентрові машини, які до речі були виготовлені на площах інструментального цеху. Щоб не втратити напрацьоване і в найкоротші терміни освоїти нове, таке завдання поставили перед керівництвом цеху власники підприємства. Кожна нарада починалася з освоєння нових заготовок цехом.

Сьогодні можна говорити, що цех протягом двох років налагодив випуск таких важливих дизельних тепловозних втулок циліндрів до дизелів ЧН26 / 26 (Д49), 14Д40, Д67, Д50, Д51, при цьому посівши лідируючі позиції по їх випуску не тільки в регіоні але і по країні в цілому.

Про Бериславську втулку почали говорити за кордоном, добре виконана робота з боку комерційної служби відкрила нові замовлення на Білорусь, Латвію, Литву, а також в країни Африки. Але на цьому розвиток ливарного цеху не закінчився. Яка втулка без циліндрової кришки, говорили власники підприємства! Починаючи з 2013 року цех почав освоювати два типи циліндрових кришок до тепловозів серії ЧМЕ 3, а також дизелів 11Д40, які виробляє і по сьогоднішній день.

Якщо провести паралель між минулим і сьогодні, то можна з упевненістю сказати, що за всі ці роки ливарний цех жодного разу не зупинив свій розвиток і прагнення до кращого, це доводить і те що сьогодні отримано нове замовлення на освоєння роликів УСО і як завжди потрібно швидко і якісно.

Але звичайно саму цінне надбання цеху - це його колектив! Токаря, ливарники, формувальники стержневики, шихтувальники, технологи, диспетчера, комірники, прибиральники, кранівники, служба головного металурга - це ті люди, які кожен день працюють на благо цеху, маючи цінний досвід по виготовленню і освоєння як планових, так і нових видів продукції .